Boek: Botanische revolutie – de plantenleer van Charles Darwin (nu verkrijgbaar)

omslag Botanische revolutie.indd

“Wat kan die man schrijven… Helder, boeiend en zeer erudiet.” Koos Slob in Arbor Vitae
“Elk hoofdstuk beschrijft, rijk geïllustreerd en vaak zeer gedetailleerd, het onderzoek dat de negentiende-eeuwse bioloog deed naar bepaalde planteigenschappen.” Lynn Berger in De Correspondent
“De verdienste van Peeters is dat hij zijn boek Botanische Revolutie niet zozeer gebruikt om nog eens een portie Darwin op te bakken, maar vooral om mooie verhalen over planten te vertellen, aan de hand van Darwins onderzoek.” Bart Braun in Leids Universitair Weekblad Mare
“Het zijn deze feitjes die van Botanische revolutie een ontdekkingstocht maakt met Peeters als enthousiaste gids. Daarbij weet de schrijver botanie moeiteloos met filosofie en kunst te verbinden.” Vincent Terlouw in 8Weekly

Botanische revolutie – De plantenleer van Charles Darwin is te bestellen via de volgende link.

“Charles Darwin is ontegenzeggelijk één van ’s werelds beroemdste natuurvorsers. Hij is vooral bekend geworden door zijn verblijf op de Galapagoseilanden, de Darwinvinken en de publicatie van On the Origin of Species (1859), waarin hij zijn evolutieleer uiteenzet.

Maar weinig mensen kennen Darwin als plantkundige. Dat is vreemd, want ruim de helft van zijn loopbaan verdiept hij zich in de wondere wereld van de botanie. Na de publicatie van de Origin wijdt hij maar liefst acht boeken en meer dan zeventig artikelen aan planten. Hierin ontwaart hij als eerste de eigenlijke betekenis van orchideeën, de macabere aard van vleesetende planten en de vreemde klimtechnieken van rank- en slingerplanten. Darwins botanische werk brengt een ware revolutie teweeg in onze kijk op planten.

In dit boek maak je kennis met Darwins plantenleer. Norbert Peeters geeft een bijzondere bloemlezing van de botanische inzichten en ontdekkingen uit het oeuvre van de beroemde
bioloog Charles Darwin. Ook laat hij zien hoe Darwins botanische bevindingen tot op de dag van vandaag hun sporen nalaten in onze plantenbiologie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *