Boekbespreking: Wat je nooit las over Darwin (De Correspondent)

image_1365

Lynn Berger schreef een recensie over Botanische revolutie:

“Darwin was een plantenman. Dat, in het kort, is de boodschap van Botanische revolutie: De plantenleer van Charles Darwin, het onlangs verschenen boek van de jonge filosoof Norbert Peeters. Hoewel we Darwin en zijn gedachtegoed vooral associëren met evolutie in het dierenrijk, was zijn interesse in planten minstens zo groot. Darwin besteedde ruim twintig jaar van zijn leven aan het verzamelen, kweken, observeren van en experimenteren met planten, en bracht met zijn omvangrijke plantenoeuvre ‘een ware aardverschuiving teweeg in de botanische wetenschappen.’ De implicaties van zijn werk strekken tot ver daarbuiten: als een van de eersten liet hij niet alleen zien dat de kloof tussen dieren en mensen veel minder gapend was dan lang gedacht, maar ook die tussen planten en dieren.”

Lees verder op De Correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>