Lezing: Studentenvereniging Prometheus (09/11/16)

2ikl8yae

Woensdag 9 november geef ik een lezing getiteld ‘Darwins Candide’ in café Vergulden Kruik voor Studentenvereniging A.S.V. Prometheus:

“Zoals Nederland in de 17de eeuw in de ban komt van de tulp, heerst in Engeland in de 19de eeuw een orchideeënmanie. Orchideeënliefhebbers betalen duizenden ponden om prijswinnende exemplaren op te kweken in kleine kassen. De bijzondere bloemen wekken ook de interesse van de bekendste Britse bioloog, Charles Darwin. Na de publicatie van On the Origin of Species werkt hij in alle stilte aan een studie naar de voortplantingsbiologie van orchideeën. De ingenieuze uitvindsels van orchideebloemen vormen een belangrijke onderbouwing voor zijn nieuwe evolutieleer. In dit boek opent Darwin ook de aanval op creationisten en intelligent design.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>