Lezing: Dag van de Milieufilosofie (22/04/2017)

cropped-header-2017-3

Op zaterdag 22 april (World Earth Day) 2017 organiseert de Vereniging voor Milieufilosofie in nauwe samenwerking met Artis de vijfde editie van de ‘Dag van de Milieufilosofie’. Het thema van de Dag luidt ‘Dieren in ons midden’. De groeiende aanwezigheid van dieren in ons midden roept veel vragen op.

Norbert Peeters: De gaai als bosbouwer

Alexander Wilson (1766-1813), de vader van de Amerikaanse ornithologie, prijst de blauwe gaai als een onmisbare schakel in de ecologie van de eikenboom. Iedere herfst verzamelt en plant de gaai een paar duizend eikels. Met hun snavel hameren zij elke eikel in een stukje kiemrijke ondergrond, dekken de noot zorgvuldig toe en vliegen weg naar een volgende locatie. Hoewel het gros van de vruchten dient als voedselvoorraad, verliest onze gevederde vriend elk seizoen wel een aantal eikels uit het oog, ten voordele van de eik.

Meer informatie over de dag vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>