Lezing: Parlement der dingen (07/06/2017)

5f9361f59b85d891c15c8da2b57bff0a

Tijdens Het Parlement van de Dingen op Holland Festival ontvangt schrijfster en journaliste (voor o.a. De Groene Amsterdammer) Sanne Bloemink verschillende gasten aan haar tafel. Aan de hand van gekozen filmfragmenten bespreken zij de verschillende facetten van de democratie in het Antropoceen.

Met botanisch filosoof Norbert Peeters gaat ze het hebben over planten. Filosoof en bioloog Norbert Peeters vraagt zich af hoe we van het Antropoceen kunnen spreken zonder de rol van planten daarbij in ogenschouw te nemen. Hij schuift het perspectief naar de plant. Hoe kunnen we een betekenisvol gesprek met een plant hebben? Zijn planten intelligent?

Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf van een plek en stuur een mail naar context@hollandfestival.nl

Toegang: gratis
Taal: Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>